U wilt uw dak vervangen, maar hoe?

U vindt dat het tijd is om uw dak te vervangen. Dit kan verschillende redenen hebben. Uw dak is bijvoorbeeld al een aantal jaren oud en dat is ook te zien. Een andere reden kan zijn dat u het dak gewoonweg niet meer mooi vindt. Dit zijn allemaal goede redenen om uw dak te vervangen. Deze klus is echter ontzettend ingewikkeld en tijdrovend. U vraagt zichzelf vast af hoe u hieraan moet beginnen. Daarom geven wij u een aantal handvaten.

Het maken van een plan voor het vervangen van uw dak

Ten eerste dient u te beginnen met het maken van een plan. Wat voor type dak zou u graag willen? Zou u een dakkapel willen? Wilt u een plat of een schuin dak? Dit zijn allemaal vragen die u nog moet beantwoorden. Een dakdekker kan u hierbij helpen. Woont u in de buurt van Nieuwegein, schakel dan DakPro Nieuwegein in. Deze helpen u graag verder! In de afgelopen jaren hebben ze ontzettend veel expertise opgebouwd op dit gebied. 

Moet ik een vergunning regelen voor een nieuw dak?

Wat u zichzelf af kunt vragen is of u een vergunning nodig heeft voor uw nieuwe dak. Dit is bij veel mensen namelijk niet duidelijk. Er is jammer genoeg geen standaard antwoord op deze vraag. Het ligt er namelijk aan wat u precies gaat doen met uw nieuwe dak. Als u alleen de dakbedekking vervangt, dan is dit niet nodig. Gaat het nieuwe dak totaal anders worden dan eerst? Dan kan een vergunning wel eens noodzakelijk zijn. Woont u in de buurt van Enschede? Schakel dan een van onze dakdekkers uit de regio Enschede in om u hierbij te adviseren.