Smaakjes, nicotine of aroma’s: een E liquid bestaat in vele vormen

E liquid

Een E sigaret werkt niet zonder E liquid. Hoewel je misschien al je sigaret hebt aangeschaft dan ben je er nog niet. De vloeistof is minstens zo belangrijk, zo niet belangrijker dan de sigaret zelf. 

Hoe werkt een E sigaret?

E liquid

De E sigaret is een apparaatje dat het gevoel van roken simuleert maar dan minder schadelijk. Je stopt een vloeistof in je elektrische sigaret die wordt verbrand door het apparaat. De rook hiervan kun je inademen. Hoewel een E sigaret niet geheel zonder risico is, zal het altijd een stuk minder schadelijk zijn dan het echte roken. Die vloeistof die je erin stopt, daar zijn heel soorten van.

Smaakje of niet

Allereerst moet je bepalen of je een E sigaret met nicotine wil. Je kunt een vloeistof kiezen met veel of weinig nicotine. Zo kun je de vloeistof gebruiken om langzaam aan je nicotineverslaving af te bouwen. Je kunt echter ook een vloeistof kiezen met een smaakje of meerdere smaken als je daarvan houdt. Vanille, appel of chocola: het bestaat allemaal. Daarin lijkt het een beetje op de tabak die je in een waterpijp stopt. Er is ook E liquid te koop met zowel nicotine als een smaakje voor wie dat wil.