Touringcar
Vervoer

Rijbewijs D halen om buschauffeur te worden

Binnenkort ga ik starten met mijn rijbewijs D. Dit is het busrijbewijs. Ik ben dol op rijden en daar wil ik ook graag mijn beroep van maken. Vrachtwagenchauffeur heb ik ook overwogen maar daar vind ik toch het gebrek aan sociaal contact van minder leuk. En momenteel is er veel vraag naar buschauffeurs dus de wetenschap dat je snel aan de slag kunt, trekt me ook erg aan.

Rijbewijs D

Rijbewijs D voor bus- en streekvervoer of touringcar

Met het rijbewijs D kun je zowel in het stads- en streekvervoer aan de slag als op een touringcar rijden. Vooral dat laatste lijkt me er leuk omdat je dan wat langer optrekt met mensen die bovendien ook nog eens op vakantie zijn. Bovendien lijkt het me ook leuk om wat meer van de wereld te zien, nou ja, van Europa dan.

Verkeersschool Wesseldijk

Code 95

Als je echt als professionele chauffeur aan de slag wilt dan ben je er nog niet met alleen je rijbewijs D. Je moet dan ook je Code 95 certificaat halen. Meestal krijg je dat meteen bij je rijbewijs maar om dat certificaat te behouden moet je elke 5 jaar 35 uur nascholing volgen. Doe je dat niet dan wordt je code 95 certificaat niet verlengd en mag je niet als professioneel chauffeur binnen Europa rijden. Dit geldt zowel voor bus- als vrachtwagenchauffeurs.

Rijlessen volgen bij Verkeersschool Wesseldijk

Mijn rijbewijs D wil ik gaan halen bij Verkeersschool Wesseldijk. Ik heb hier al een proefles gevolgd om te kijken of het inderdaad iets voor mij is en of ik echt buschauffeur wil worden. Bovendien kreeg ik van de instructeur direct al een advies om voor een bepaald pakket te kiezen. Er zijn namelijk diverse pakketten met een verschillend aantal praktijklessen. Dat is een stuk voordeliger dan losse lessen maar een indicatie van het aantal lessen is dan wel wenselijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *