Ontwerpen met een Ultimaker 3D printer

De Ultimaker 3D printer wordt vaak geroemd vanwege de manier waarop er flexibel mee te werken is. Het zelf opbouwen van de printer wordt dan als eerste genoemd. Wat echter ook een belangrijk punt is, is de manier waarop met de software om te gaan is. Juist door deze aansturing is er veel voordeel uit te halen. Dit mag dus ook wel eens goed onder de aandacht gebracht worden. Doordat er veel verschillende mogelijkheden zijn, is er voor vee gebruikers voordeel uit te halen. De volgende zaken zijn daarin in ieder geval van belang om te weten.

Een printer naar eigen wens
Ultimaker wil graag bieden wat de gebruikers nodig hebben. Daarom wordt hier op een hele open manier mee omgegaan. Dit is misschien wel het belangrijkste voordeel te noemen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor de manier waarop de printer is in te stellen. Instellingen worden gedeeld door de grote community achter de printer. Dit wordt bijvoorbeeld zelfs gedaan door de grote ondernemingen die ermee werken. Op die manier kan ook jij daar dus als gebruiker voordeel van hebben. Zoals dat ook omgedraaid geldt. Dit is één van de vele voorbeelden. Er is echter nog meer te noemen.

Software voor de gebruiker
Ook de visie p de benodigde software is bij Ultimaker anders dan bij anderen. Ook dat is gericht op de gebruiker. Bijvoorbeeld door een profiel mogelijk te maken. Dit maakt het nog directer mogelijk om de printer heel persoonlijk in te richten. Zo haal je er dus altijd het optimale uit wat voor jou specifiek van toepassing is. Dat deze instellingen zo gericht en exact zijn, maakt het voor jou als gebruiker optimaal mogelijk om de beste resultaten te boeken. Ook voor de fabrikant is dit een zaak van groot belang. Dit zal in de komende periode alleen maar meer en meer worden.

Een grote lijst aan voordelen
Ultimaker biedt nog veel meer buiten deze twee belangrijke punten. Zo is het bijvoorbeeld snel en gemakkelijk mogelijk om de printer aan te passen aan een veranderde situatie. Dat maakt het wel zo aantrekkelijk. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld updates en upgrades die er worden uitgebracht. De belangrijkste factor hierin is het zelfbouwprincipe dat de fabrikant aanhangt. 3D printen is daardoor dus ook echt op de manier te doen die het best bij jou past. Zowel voor ondernemers als voor particulieren is dit dus ook sterk aan te raden om te gebruiken.

Lees verder: 3d printer prijs