Korte Geschiedenis van de Slotenmaker

Voor slotenmakers waren er smids die staal en metalen objecten zoals harnassen en zwaarden maakten. Het beroep van de smids veranderde langzaam in dat van de slotenmaker wat dan populairder werd door de menselijke nood aan meer beveiliging. De slotenmaker focuste zijn vaardigheden meer op het maken van sloten en slotsystemen om veiligheid te bieden aan huizen en winkels. Toen de veiligheid van de sloten verbeterde, verbeterde ook de kunst van het picken van sloten door criminelen. Dit zorgde dan weer dat er meer slotenmakers nodig waren die meer technische sloten ontwikkelden tijdens de 20ste eeuw.

De eerste nieuwe technische sloten waren de mortis sloten die een mortis nodig hadden, een zakje dat meestal gemaakt wordt in het deurframe en het slotlichaam dat in de deur zelf geïnstalleerd wordt. Om het te laten werken, moet je een strike plaatje hebben waar de slotbout in gaat en dat bestuurd wordt door de sleutel cilinder. Door het maken van meer sloten, was er meer werkgelegenheid voor de slotenmaker. Het vak was een familiezaak die van generatie op generatie overgedragen werd maar door de verhoogde nood van experts in sloten, werd de slotenmaker dienst uitgebreid naar grotere bedrijven. Slotenmakers waren nodig voor het maken van sloten, het openmaken van sloten, het installeren van sloten en het creëren van veiligere slot opties. Door de jaren heen, zijn de sloten geëvolueerd van variaties van het mortis slot, de Yale cilinder en het combinatie slot om de blijvende dreiging van inbreken tegen te gaan.

De slotenmakers van vandaag kunnen hun vak leren in vakscholen en kunnen zelfs diploma’s halen in dit veld. De slotenmaker industrie breidt zich nu uit met een slotenmaker die zich op verschillende delen van het vak zoals risicoanalyse en optimale beveiligingsmaatregelen voor commerciële beveiliging alsook beveiliging thuis. Vooruitgang in technologie betekent dat technische termen voor de slotenmaker industrie andere specialisatievlakken erbij betrekken waaronder een elektronische beveiliging specialist die een belangrijke rol speelt in elektronische sloten zoals diegene die gevonden kunnen worden in auto’s. Zo lang er een nood is voor beveiliging en nog belangrijker verbeterde veiligheid, zal het vak van slotenmaker blijven uitbreiden en toegroeien naar andere zones.

Als je ooit een slotenmaker in en rond Dordrecht nodig hebt: https://www.locksecure.nl/slotenmaker-dordrecht