Werk

Je komt overal met elektrotechniek vacatures

Bedrijf, school, kinderopvang, ziekenhuis, je komt overal met elektrotechniek vacatures. Want op elke plek vind je elektrotechnische systemen die geïnstalleerd en onderhouden moeten worden. En zodra er iets mis gaat, kom je zo snel mogelijk op locatie om het probleem op te lossen.

Elektrotechniek vacatures voor hbo’ers

Met een hbo opleiding ga je bijvoorbeeld aan de slag als sales engineer. Je verkoopt elektrische systemen aan bedrijven, scholen of instellingen. Misschien verkoop je wel een totaalpakket aan voorzieningen aan de Nederlandse overheid. Als je als sales engineer aan de slag gaat is het belangrijk om korte lijnen te hebben met de binnendienst en de monteurs. Omdat alle afspraken, zoals jij die maakt met de klant, uitgevoerd moet worden.

Leidinggevende in de elektrotechniek

Een andere hbo functie is die van leidinggevende. Je stuurt dan bijvoorbeeld een team van monteurs aan. Vaak werk je voor een vaste groep klanten en bestaan de taken uit het onderhouden en het controleren van de installaties, het oplossen van storingen en waar nodig het vervangen van de installaties. Of je werkt ook een aantal uren op kantoor en bent verantwoordelijk voor een deel van de administratie.

Jouw werk is onmisbaar

Wanneer er een storing optreedt heeft een bedrijf, een school, een ziekenhuis en iedere andere plek waar mensen samenkomen, een groot probleem. De verlichting die uitvalt in een operatiekamer heeft grote gevolgen. Of een alarmsysteem dat op tilt slaat is erg storend. Maar ook een koeling bij een supermarkt die kapot gaat levert grote problemen op. Het houdt dus niet op na het plaatsen van systemen. Dan begint de fase van onderhoud en problemen oplossen.

Stressbestendigheid

Alleen als je tegen stress kunt is dit werk voor jou weggelegd. Er zullen altijd onverwachte situaties ontstaan. Misschien dacht je snel iets op te lossen en ben je er ondertussen al uren mee kwijt. En zit de volgende klant op jou te wachten. Dan is het zaak om je hoofd koel te houden.

Rijbewijs en reistijd

In veel vacatures wordt om een rijbewijs gevraagd. En dat is ook logisch want met een bus vol materialen reis jij van klant naar klant. Soms samen met een collega, maar soms ook alleen. Een logisch gevolg is dat je veel op de weg zit. Niet iedere klant bevindt zich om de hoek. De reisafstand kan behoorlijk oplopen. Wanneer je als monteur werkzaam bent is dit een onderdeel van het vak.