Is het tijd voor een schoorsteenrenovatie?

Wellicht is uw schoorsteen toe aan een renovatie. U kunt namelijk verschillende redenen hebben om een schoorsteenrenovatie uit te laten voeren. Het kan zijn dat uw schoorsteen op verschillende plekken aan het barsten is. Of als gevolg van een brand heeft uw schoorsteen schade opgelopen. Wat u dan kunt doen is een schoorsteenrenovatie overwegen. De Schoorsteen Brigade helpt u om goede keuzes hierin te maken. 

Laat vandaag nog uw schoorsteen preventief renoveren

Eerder lieten we al weten dat u verschillende redenen kunt hebben om uw schoorsteen te renoveren. Het kan namelijk zijn dat u de schoorsteen niet meer vindt passen bij de rest van het huis. Een andere reden is om uw schoorsteen preventief te laten renoveren. Dit kan als u kleine scheurtjes ziet ontstaan in de voegen, of als u de binnenzijde wilt vegen. Door op tijd uw schoorsteen te renoveren, kunt u een mogelijke schoorsteenbrand voorkomen. De vonken van uw kachel kunnen dan namelijk niet meer tegen de brandbare laag aan komen in uw schoorsteen.

Uw schoorsteenrenovatie door een professional

U kunt misschien wel begrijpen dat het lastig is om een schoorsteen te renoveren. Dit is niet een klusje die u snel zelf zou uitvoeren. Het is daarom verstandig om dit te laten doen door een ervaren schoorsteenveger. Woont u bijvoorbeeld in de regio ‘s-Hertogenbosch dan kunt u uw schoorsteen laten renoveren door een schoorsteenveger in Den Bosch. De schoorsteenvegers van de Schoorsteenbrigade hebben ruime ervaring en gaan vakkundig te werk. De veiligheid staat bij deze schoorsteenvegers voorop. Daarnaast geven ze u extra advies en een veegbewijs voor uw verzekering.