In 7 stappen uw droomhuis bouwen

Of u nu een nieuw huis bouwt of een bestaande structuur renoveert, het creëren van een nieuw huis is een ontdekkingsreis naar wie u bent, wat u wilt, hoe u wilt leven en waar u wilt zijn. Een huis laten bouwen is een kans voor u om uw relatie met de wereld, met uw gezin en met uzelf te definiëren. Een huis maken is meer dan het bouwen van “3 slaapkamers, 2 badkamers.” Het is zoveel meer dan de som van enkele onderdelen.

Zoals met elke reis, wilt u wat onderzoek doen en uw reis plannen. U wilt een idee hebben van wat het eindresultaat zou moeten zijn en hoeveel het zal kosten. En hoewel u het ongetwijfeld alleen kunt doen, zal de hulp van een ervaren gids het waarschijnlijk een leukere, meer verrijkende en algehele betere reis maken. 

Laten we eens kijken naar de stappen, in chronologische volgorde, die betrokken zijn bij het maken van een huis.

  1. Stel doelen

Een nieuw thuis voor uzelf creëren gaat helemaal over het stellen van doelen en het nemen van stappen om die doelen te bereiken. U wilt de antwoorden op een hele reeks vragen vaststellen, zodat u deze doelen kunt stellen.

Vragen om te stellen:

  • Wat wilt u bereiken?
  • Waar wilt u zijn?
  • Wat kost dit?
  • Kan het echt worden bereikt?
  • Heeft plan A zin?
  • Wat is plan B?
  1. Stel een budget op

Bij het maken van uw budget begint u natuurlijk met wat u zich kunt veroorloven en hoe de kosten van uw huis aansluiten bij uw algehele toekomstplannen. Wanneer u klaar bent om in details te treden, neemt u alles op wat in het project zal worden opgenomen: de kosten van het land, lokale kosten en belastingen, ontwerp- en engineeringkosten, de bouw van niet alleen het huis, maar het landschap, plus meubels en decoratie .

En vergeet een onvoorziene gebeurtenis niet. Zoals met elk complex project, zullen dingen gebeuren en zal de weg van punt A naar punt B een omweg of twee hebben. Zorg ervoor dat deze kleine uitstapjes u niet over de rand sturen.

Een spreadsheetprogramma zoals Excel is een goed hulpmiddel om een budget te ontwikkelen, omdat u dit voortdurend kunt bijwerken en wijzigen terwijl u door het project loopt.

  1. Zoek een stuk grond 

Waar wilt u wonen? Hoe wilt u leven? Waar bent u naar op zoek? Misschien wilt u een huis op het platteland of met uitzicht op zee, of kiest u voor een plekje in de stad. Zoek in ieder geval een plek op de wereld die u als uw eigen plek kunt claimen en bouw een huis wat echt uw thuis wordt.

4. Stel een team samen

Hoewel u misschien denkt dat u het alleen kunt, is het samenstellen van een team van beproefde professionals de betere aanpak. Tenslotte zou u uzelf niet vertegenwoordigen in de rechtbank. Dus waarom zou u uw grootste investering niet toevertrouwen aan een ervaren team?

Een architect en een aannemer worden uw belangrijkste teamleden. Deze mensen zullen fungeren als gids, therapeut, pleitbezorger en counselor tijdens de hele reis die het maken van uw huis is. En, zoals bij alle goede professionals, kan de juiste gids ervoor zorgen dat de reis des te aangenamer (en uiteindelijk waarschijnlijk ook goedkoper) wordt.

5. Plan, plan en plan nog wat meer

Elk groot project waaraan ik ooit heb gewerkt, heeft dit ding gemeen. De eigenaar, of het nu een particuliere ontwikkelaar, overheidsinstantie of bedrijfsentiteit was, wist hoe belangrijk het is om het project gedetailleerd te plannen voordat hij begint met bouwen.

Deze eigenaren wisten dat bewegende muren op papier een stuk goedkoper zijn dan bewegende muren nadat ze zijn gebouwd. Begin dus aan een robuuste plannings- en ontwerpfase.

6. Accepteer het onvermijdelijke

U hebt de plannen gemaakt, de vergunningen gekregen en het geld verzameld; het enige dat u nog moet doen is uw huis bouwen. U heeft alles ingecalculeerd, dus het moet allemaal heel soepel verlopen. Makkelijk toch?

Vreemd genoeg gebeurt er iets. Dat is een gegeven. Hoe u en uw team op deze hik reageren, is belangrijk. Mijn advies is om kalm te blijven, uw gevoel voor humor te behouden en met uw team samen te werken om het probleem aan te pakken. Een architect, een bouwer en anderen die kunnen samenwerken en ideeën kunnen delen zonder elkaar te bekritiseren, zullen u helpen om uw gezond verstand te behouden.

7. Geniet van uw nieuwe thuis

U heeft  hard gewerkt en heel wat geld uitgegeven om uw nieuwe huis te creëren, dus geniet er maximaal van. Geniet van de manier waarop het licht door een kamer valt en hoe het verandert met de seizoenen. Zoek onverwachte plekken om met familieleden te praten. Ontdek hoe deze plek u leven vorm geeft en u de persoon laat worden die u wilt zijn.

Uiteindelijk zult u versteld staan dat uw nieuwe huis zoveel meer is dan de som van alleen de drie slaapkamers, de woonkamer, enzovoort. Het is de plek waar u uw thuis kunt noemen en uniek de uwe kunt maken.