Huisbeveiliging Checklist – 7 Gemakkelijke Stappen om je Huisinterieur te Beveiligen

Hier zijn 7 manieren om je huis te beveiligen of je nu weg bent voor een dag of op een lange trip gaat:

1) Creëer Licht en Geluid. Gebruik automatische timers voor je lichten binnen en lichten met bewegingsdetectie buiten je huis. Nieuwe timers hebben een random aan/uit tijdstip en een back-up batterij in het geval dat de stroom uitvalt. Laat uitschijnen dat je huis zowel tijdens de dag als tijdens de nacht bewoond is. Plaats lichten en radio’s op deze timers.

2) Laat een sleutel achter bij een vertrouwde vriend of buur zodat ze minstens elke 48 uur kunnen langskomen om je huis te checken. Sommige huisverzekeringen schrijven voor dat er regelmatig controle moet zijn op je huis omdat je anders je verzekeringscontract breekt. Doe misschien beroep op een thuiszitter.

3) Creëer die ingeleefde look. Voor lange vakanties weg van huis, laat je best een buur zijn auto parkeren op je oprit, haal de kranten/brochures weg van je voordeur en laat het gras maaien/de sneeuw verwijderen.

4) Zorg ervoor dat alle ramen, alle deuren en alle garagepoorten op slot zijn. Schakel de stroom uit op automatische garagepoorten. Goede nachtsloten, scharnieren, sloten, klinken en deurframe installatie is belangrijk om er zeker van te zijn dat de deuren en ramen niet opengeduwd, opengemaakt of opengeschroefd kunnen worden om gemakkelijker toegang te krijgen tot je huis. Verander de sloten op je nieuwe huis of als je de sleutel kwijt bent. Als ze binnen willen is het glas breken de enige optie voor een crimineel. Glas kan versterkt worden, vooral op binnen- en voordeuren met getemperd en speciaal breekvrij glaslaminaat. Gebruik enkel stalen vaste buitendeuren.

5) Installeer een alarmsysteem dat luid loeit als er ingebroken wordt. Zoals het draaiende alarmlicht in je auto, zorg voor een zichtbare indicator in je ramen vooraan en achteraan. Laat potentiële inbrekers eten dat je een inbraak alarmsysteem hebt.

6) Installeer bars of roosters in je kelderramen (zij kunnen van binnenuit geopend worden in geval van een brand). Een raamkozijn geeft de dief een gemakkelijke plaats om tijd te verliezen om in je huis binnen te gaan via de kelder.

7) Laat de afstandsbediening van je garagepoort niet in je auto als je op het werk bent. Als een dief in je auto inbreekt kennen ze je huisadres door je verzekeringsfiche. Als je de afstandsbediening van je garagepoort in je auto laat, kunnen ze nu ook gemakkelijk in je huis, terwijl jij aan het werk bent.

Klik hier voor een snelle sleutelmaker in Rotterdam