De zeldzame plant genaamd Engels gras

Engels gras

Een groot deel van de mensen in Nederland heeft vast al wel eens van Engels gras gehoord. Echter is het niet voor iedereen helemaal duidelijk wat dit gras nou eigenlijk precies is. Dit is logisch en niets om je voor te schamen. De plant komt namelijk niet veel voor in Nederland. Engels gras is een plantensoort, zoals de naam al doet vermoeden, komt de plantensoort veel voor in Engeland. 

Engels gras

Engels gras in verschillende kleuren

Engels gras is een erg zeldzame plant. De plant is een afstammeling van de strandkruidfamilie. Echter is deze afstammeling erg kleurrijk. De plant is in twee verschillende kleuren te verkrijgen, namelijk roze en wit. Ben je van plan om binnenkort Engels gras aan te schaffen? Kijk dan eens of een combinatie van deze twee kleuren iets voor je is. 

Waarom is de plant zeldzaam?

Het Engelse gras is sinds een aantal jaar erg zeldzaam. Dit komt voornamelijk doordat de hoeveelheid planten de laatste jaren fors is afgenomen. Hierdoor wordt de plant bijna met uitsterven bedreigd. Gelukkig kun je hier gemakkelijk iets tegen doen. Als je ervoor kiest om Engels gras aan te schaffen, voorkom je dus dat deze plant uitsterft.