De perfecte vloer voor musea, scholen, showrooms en bibliotheken

Een passende vloer voor een openbare, commerciële of veelgebruikte ruimte vinden kan een behoorlijke uitdaging zijn. Zo moet de vloer goed bestand zijn tegen intensief gebruik en moet deze eenvoudig te onderhouden zijn. Een vloer die aan al deze eisen voldoet en bovendien verkrijgbaar is in allerlei kleuren en stijlen, is een vloercoating. Wij vertellen je alles wat je moet weten over vloeren met een vloercoating

Wat is een vloercoating

Een vloercoating is een coating gemaakt van kunststof. Dit kunststof wordt vloeibaar gemaakt en gelijkmatig over de vloer verdeeld tot een strakke vloer. Na het uitharden van de kunststof beschik je over een sterke vloer met een prachtige, minimalistische uitstraling. Vloercoatings kunnen alleen toegepast worden op bestaande vloeren, zoals bijvoorbeeld een betonvloer, een cementvloer, een tegelvloer of een anhydrietvloer. Met een vloercoating geef je een oude, verwaarloosde beton- of tegelvloer in een handomdraai een verzorgde uitstraling, zonder dat je daarvoor een volledige nieuwe vloer voor aan hoeft te leggen. Vloercoatings zijn niet alleen zeer geschikt voor de restauratie van oude vloeren, ze kunnen ook uitstekend gebruikt worden om nieuwe beton- of cementvloeren van een preventieve beschermende laag te voorzien, zodat deze vloeren aanzienlijk langer meegaan.

Een sterke, minimalistische vloer met een strakke uitstraling

Openbare en/of commerciële ruimtes en gebouwen hebben behoefte aan een sterke, minimalistische vloer met een strakke uitstraling. Door gebruik te maken van een vloercoating creëer je een strakke vloer met een minimalistische uitstraling die overal toegepast kan worden. Vloercoatings zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat er voor elke ruimte een passende vloer beschikbaar is. Zo zijn de grijstinten zeer geschikt voor bibliotheken, musea en showrooms en zijn fellere kleuren uitstekend toepasbaar in scholen en buurtgebouwen. Wil je de vloer een eigenzinnige twist geven? Kies dan voor een vloercoating met instrooivlokken. Wil je de vloer extra veilig maken? Voorzie deze dan na het aanleggen van een antisliplaag. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor er voor elke ruimte een vloer beschikbaar is die naadloos aansluit op de situatie en eisen.

Belangrijke voordelen

Een vloercoating zorgt niet alleen voor een prachtige, strakke vloer met een moderne uitstraling. Vloercoatings hebben een glad oppervlak waardoor ze eenvoudig schoongemaakt kunnen worden en ze aan de hoogste eisen op het gebied van hygiëne kunnen voldoen. Daarnaast zijn ze kras-, stoot- en slagvast, waardoor iedereen onbezorgd van de vloer gebruik kan maken en je je geen zorgen hoeft te maken over beschadigingen. Vloeren met een vloercoating zijn vloeistofdicht, waardoor ze uitstekend in sanitaire ruimtes, zwembaden en sportscholen toegepast kunnen worden. Als laatste behoeven vloeren met een vloercoating nagenoeg geen onderhoud. Zo nu en dan een schoonmaakbeurt is voldoende om jarenlang van jouw prachtige vloer te kunnen genieten.