De minder bekende werkzaamheden van een dakdekker Rosmalen!

Je kunt vast wel bedenken wat een dakdekker Rosmalen ongeveer doet. Ze beklimmen onze daken om deze te bedekken met dakpannen, riet of iets anders en staan ook voor ons klaar wanneer er een lekkage is geconstateerd. Toch zijn er nog veel meer werkzaamheden die een dakdekker Rosmalen uitvoert. Die willen we met deze blog eens belichten. Lees dus vooral door! 

Schoorsteen werkzaamheden 

Een volledig egaal dak bedekt met pannen of iets anders is meestal goed waterdicht. Wanneer daar een gat in zit om er een schoorsteen doorheen te laten komen, is de kans op zwakke plekken groter. De aansluiting tussen het dak en de schoorsteen moet zorgvuldig en secuur worden gelegd, anders kan hier lekkage ontstaan. Sommige schoorstenen vertonen na verloop van tijd gebreken. Zo kunnen de loodslabben die vaak voor de verbinding met het dak worden gebruikt gaan scheuren. Een dakdekker renoveert en repareert schoorstenen om deze weer waterdicht te maken.  

Dakgoot werkzaamheden 

Niet alleen het dak zelf, ook de dakgoot valt onder de werkzaamheden van een dakdekker. Zo kunnen zij deze repareren of schoonmaken. Dit is belangrijk, omdat de goten een grote rol spelen in het goed afvoeren van regenwater. 

Vogelnesten verwijderen  

Sommige vogels nestelen zich graag onder daken of dakranden. Dit kan helaas schade opleveren aan het dak, waardoor de vogelnesten verwijderd moeten worden. Een goede dakdekker kan dit uitvoeren en weet precies welk nest een bedreiging vormt voor het dak en welk nest kan blijven zitten. Sommige mensen vinden een vogelnest onder hun dak namelijk erg leuk! Levert het veel problemen op, dan plaatst de dakdekker soms ook vogel werende profielen.  

Dat waren ze 

We hopen dat je iets nieuws hebt geleerd met betrekking tot de minder bekende werkzaamheden van een dakdekker Rosmalen. We willen je in ieder geval bedanken voor het lezen!