Alles over de australische hoed 

De australische hoed is een stoere, cowboy achtige hoed die veelal gedragen werd door heren. Inmiddels worden ze echter ook gedragen door vrouwen, en groeien ze in populariteit. De hoed is het meest gemaakt van leer en heeft daardoor een rauwe, stoere uitstraling. Het heeft een middelgrote klep rondom het hoofd, en vaak een indeuking in het hoofd, maar er zijn ook varianten waar dit niet zo is. De australische hoed heeft veel voordelen, en is gemaakt voor een bepaalde functie. In dit artikel leer je meer over de australische hoed, waar deze vandaan komt en ook de voordelen die het dragen van een australische hoed heeft.  

Herkomst van de australische hoed 

Zoals de naam al verraad komt de australische hoed oorspronkelijk uit Australië. De hoed heeft een herkomst van het australische ‘outback’ oftewel platteland. In deze omgeving moest men natuurlijk goed beschermd zijn tegen de zon als je veel buiten bent, zoals deze ‘cowboys’ waren. Deze  cowboys gingen op pad met paarden door de woestijngebieden van Australië, waarbij je dus echt wel een hoed nodig had. Denk maar aan de talloze cowboy movies, waar ze allemaal eenzelfde type hoed dragen. Inmiddels wordt de australische hoed al lang niet meer alleen op het platteland gebruikt van Australië, maar gedragen door vele die zoeken naar een rauwe uitstraling en hoed die goed beschermt tegen de hitte.  

Voordelen van de australische hoed 

Zoals gezegd is de voornaamste functie van de australische hoed beschermen tegen de zon en hitte. Doordat de klep van de hoed redelijk breed is zorgt dit ervoor dat je gehele gezicht uit de zon blijft. Afhankelijk van het materiaal is de australische hoed goed UV werend en waterafstotend. Als je dus de hoed in de buitenlucht gaat gebruiken is het handig om te kijken tegen welk weer deze bestand is. Australische hoeden worden vaak gemaakt in de leren variant, maar ook zie je vilt steeds gebruikelijker wordt. De vilten hoed is dan ook meer een mode accessoire doordat deze slecht tegen water kan. Wel is de vilten hoed erg licht wat het makkelijk maakt om deze mee te nemen in je bagage.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *